Mobilokra szánt megoldáscsomagot mutatott be a Symantec

forrás: Prím Online, 2014. november 3. 14:18

A Symantec a mobileszközök védelmére szánt megoldást mutatott be. A Symantec Mobility Suite 5.0 segít a felhasználóknak, hogy bármilyen eszközön, a személyes adatok tiszteletben tartásával és a produktivitás csökkenése nélkül igazodhassanak a vállalat biztonsági szabályaihoz.

A mobilitás kínálta szabadság vonzó lehetőség a vállalkozások és munkavállalóik számára, azonban ez kihívásokat is jelent. A mobileszközökön meg kell védeni a vállalati adatokat, el kell különíteni a személyes és a vállalati információkat, kezelni kell a különféle operációs rendszereket és a várható fenyegetések ellen is megfelelő védelemre van szükség. 

 

A nemrég bemutatott A Symantec Mobility: Suite (v.5.0) jelentősen megkönnyíti a mobilitás kezelését, valamint egyetlen átfogó megoldásba integrálja a mobileszköz-menedzsmentet (Mobile Device Management – MDM), a mobilalkalmazás-kezelőt (mobile application management – MAM) és a mobilos fenyegetések elleni védelmet. A szabályozott vállalati környezetekben a felhasználók választhatnak a CYOD (Choose Your Own Device), a BYOD (Bring Your Own Device), vagy akár a kettő keverékének használata között, így a Mobility Suite megkönnyíti a vállalatok biztonságos működését és növeli a produktivitást.

 

A Mobility Suite a Symantec legjelentősebb mobilkezelő megoldása. A Symantec számos különböző mobilmenedzsment-megoldást vásárolt fel az elmúlt években (Nukona, Odyssey, NitroDesk), amelyeket a vállalat egy csomagba integrált, így a felhasználók átfogó, rugalmas és többrétegű védelmet biztosító megoldást alkalmazhatnak a mobilitásból eredő kihívások kezelésére.

 

A Symantec Mobility: Suite újdonságai

 

Egyetlen kezelőfelület modulokból összeállítható csomagokban

 

Az új Mobility Suite egyetlen kezelőfelületről vezérelhető, moduláris megoldás. Az egységes felület használatával az IT-csoport kényelmesen kezelheti az eszközöket, alkalmazásokat, tartalmakat és a fenyegetések elleni védelmet. A felhasználók be- és kikapcsolhatják a különféle funkciókat, attól függően, hogy melyik modulokra van érvényes előfizetésük. A vásárlók választhatnak a teljes Symantec Mobility Suite vagy egyes komponensek (MDM, MAM, Mobility:Threat Protection) megvásárlása között. A most bejelentett verzió elérhető SaaS és on-premise változatban is.

 

 

A Mobility Suite kezelőfelülete

 

Jobb felhasználói élmény

 

A mobilitásban a felhasználói élményé a főszerep. A Mobility Suite nagymértékben javítja a felhasználói élmény az új WorkHub alkalmazással. A végfelhasználók az új és modernebb kinézet mellett sokkal gyorsabb reakcióidőre is számíthatnak az alkalmazás használata során.

 

Egyre több platform támogatása

 

A kibővülő platformtámogatás továbbra is az egyik legfontosabb kezdeményezés a Symantec részéről. A felhasználók már Windows Phone 8.1, Samsung SAFE és iOS 8 eszközökön is használhatják a megoldást.

 

Előnyök a Symantec partnerei számára

 

A szolgáltató partnerek tovább bővítenék a vállalati mobilitáshoz kapcsolódó termékeik skáláját, így a Symantec ezzel összhangban megkönnyítette szolgáltatásainak bevezetését a partnerek ügyfelei számára. Több vállalat egyidejű kiszolgálásának, illetve további API-k integrálásának lehetőségével a partnerek könnyedén beilleszthetik infrastruktúrájukba a Mobility Suite megoldást, és jelentősen leegyszerűsíthetik a szolgáltatásaik kezelését.