Kihirdették a „Digitális Esély 2014” pályázat győzteseit

forrás: Prím Online, 2014. november 11. 14:27

Az Infotér konferencián ünnepélyes keretek között kihirdették a „Digitális Esély 2014” pályázat eredményeit. A hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs oktatásával foglalkozó civil szervezetek képviselőinek Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke és Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója adta át a díjakat.
 

A „Digitális Esély 2014” pályázaton az idei esztendőben tíz, hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő non-profit szervezet projektjavaslatát díjazták:

·    BAGázs Közhasznú Egyesület
·    Snétberger Zenei Tehetség Kiemelten Közhasznú Alapítvány
·    SzenyoRita Közhasznú Egyesület
·    Kórházpedagógusok Egyesülete
·    Nem Adom fel Alapítvány
·    Kállósemjéni Diákokért és Ifjakért Egyesület
·    A Nap Harmata Közhasznú Alapítvány
·    Turai Tanulókért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány
·    Igazgyöngy Alapítvány
·    Újvárosi Gyermekekért Alapítvány

 


„Az infokommunikáció az élet minden területén jelen van, így a digitális írástudás egyre nagyobb jelentőséggel bír” - mondta Bódi Gábor, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke a díjátadón. „Ezért fontos, hogy a jövő generációi számára olyan újabb lehetőségek nyíljanak meg, amelyek tovább növelik digitális esélyegyenlőségüket, ezzel hozzájárulva az információs társadalom megerősödéséhez, és hazánk versenyképességének javításához.”
   
„Az SAP és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács összefogásának köszönhetően közel 300 fő számára javul a digitális világban való részvétel lehetősége. Az informatikai oktatás ösztönzésével elősegítjük a helyi közösségek fejlődését, mely mindannyiunk közös érdeke. Az oktatás az SAP társadalmi munkájának egyik fókuszpontja”- húzta alá Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.