A Firefox a Google keresőjétől a Yahoohoz pártol

Czipperer Dia, 2014. november 21. 12:21

Nemsokára a Yahoo lesz az alapértelmezett kereső a Firefox böngészőben. A vállalat blogposztban számolt be a fejleményekről.

Chris Beard, a Mozilla vezérigazgató szerdán jelentette be, hogy egy új, öt évre szóló együttműködést kötött a vállalat, melynek értelmében a Yahoo lesz a böngésző alapértelmezett keresője. A változások decemberben lépnek életbe az amerikai felhasználók számára. Azt is elmondta, hogy az új keresési stratégia megduplázza az iránti elkötelezettségüket, hogy a Firefox mindenki böngésző legyen.

 

 

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne változtatni az alapértelmezett beállításokon, a felhasználók továbbra is dönthetnek amellett, hogy a Google, a Bing, az eBay, a Wikipédia, az Amazon, a Twitter vagy a DuckDuckGo keresőjét használják inkább. Oroszországban a Yandex lesz az alapértelmezett kereső.

 

A keresési területre nagy hangsúly került a Yahoonál, amióta Marissa Mayer átvette az irányítást, és sokat fektetett a kontextuális keresési területbe. A Yahoo asztali keresőjét jelenleg a Microsoft Bing keresőmotorja hajtja.

 

A Google tíz évig volt a Firefox alapértelmezett keresője. Egyelőre nem tudni, hogy más régiókban mikor lépnek életbe a változások.

 

Forrás: Mashable.com; Kép: newsfirst.lk