Drónok támadása

forrás: Prím Online, 2014. november 22. 09:22

Rengeteg start-up cég foglalkozik kereskedelmi célokra hasznosítható drónok fejlesztésével. A felhasználásuk széleskörű: mezőgazdasági felügyelet, bányászat, kutatási és mentési műveletek során is alkalmazzák őket. A GE fogyasztói a vezetékek és az elektromos hálózat felügyeletére, vasútvonalak ellenőrzésére és számos egyéb területen tudnák hasznosítani a drónokat.

Egyre több start-up cég fejleszt kereskedelmi célokra hasznosítható, pilóta nélküli légiközlekedési járműre alkalmazásokat. A drónok felhasználása széleskörű: a felhasználási területek között megtalálható mezőgazdasági felügyelet, bányászat, kutatási és mentési műveletek, nem beszélve az Amazon „futárdrónjairól” a csomagok házhoz szállítása céljából.

 

„Jelenleg több mint 600 cég tevékenykedik hasonló profillal” – árulta el Jonathan Downey, az Airwave szoftver, hardver és felhő alapú szolgáltatásokat nyújtó fejlesztőcég alapítója és ügyvezetője. „Még mindig nagyon kevés azonban a közös, szabványosított alap. Az iparág fellendüléséhez többre van szükség a puszta automata pilótánál.”

 

 

Az Airwave például a kereskedelmi célokra hasznosítható, biztonságos és megbízható drónok kifejlesztésén is munkálkodik, ami, mondani sem kell, több befektető figyelmét is felkeltette. A cég több mint 40 millió dollárt kalapozott össze a Szilícium-völgy több beruházójától: elképzeléseiket támogatják: Google Ventures, Kleiner Perkins Caufield and Byers, és immár a GE Ventures is.

 

„Hiszünk a pilóta nélküli légi járművek jövőjében. Az Airwave a fejlesztések kellős közepén van, ezért szeretnénk támogatni munkájukat és elősegíteni fejlődésüket” – mondta Alex Tepper, a GE Ventures ügyvezető igazgatója. 

 

 

Tepper szerint a GE fogyasztói a vezetékek és az elektromos hálózat felügyeletére, vasútvonalak ellenőrzésére és számos egyéb területen tudnák hasznosítani a drónokat.