Egyre többen neteznek hazánkban

Czipperer Dia, 2014. november 25. 09:28

Összesen 5,2 millió magyar internetezik hazánkban. A Gemius adatai szerint egyre nő a számuk. A 15 évnél idősebb korosztály 60,78%-a használja az internetet,

A Gemius legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a Magyarország internetpenetrációja magasnak mondható, ha a közép-kelet-európai régiót vesszük figyelembe. A felhasználók 86% ugyanis naponta használja az internetet, vagyis a jelentős részüknek közvetlen hozzáférése van a világhálóhoz. Hazánkban a 15 évnél idősebb korosztályt vizsgálva a netezők aránya a lakossághoz viszonyítva közel 70%-os.

 

Inkább a fiatalabb korosztály lóg a neten. Az interneten böngészők több mint felét a 18-39 év közötti korosztály képezi. Ezen belül pedig inkább az érettebbek felé tolódik a mérleg nyelve, minden negyedik netező ugyanis 25 és 34 év közötti.

 

Az idősebb generáció is igyekszik bekapcsolódni az online világba. A 60 év felettiek aránya már 10%-ra rúg, és a számuk folyamatosan emelkedik.

 

Érdekes fordulat az előző negyedévhez képest, hogy egyre több nő internetezik, olyannyira, hogy a nemek aránya megfordult. Már az internetet használók 51,23%-a nő.

 

A felmérés alapján minden negyedik internetező rendelkezik középfokú és minden ötödiknek van ennél magasabb végzettsége.

 

Forrás: MTI