Oroszország árulja a ledöntött Steve Jobs szobrot

Czipperer Dia, 2014. december 8. 10:03

2011-ben, Steve Jobs halála után Oroszországban egy szobrot állítottak az Apple vezér emlékére. A közelmúltban azonban eltávolították helyéről az emlékművet, melyet most áruba bocsájtanak.

Piacra bocsájtják az oroszországi Steve Jobs emlékművet. A három éve felállított szobor nemrég beszédtémává vált, ugyanis hirtelen, minden ok nélkül eltávolították helyéről. Mindezt sokak szerint azért, mert a cupertinói vállalat jelenlegi feje, Tim Cook elismerte másságát. Egyesek szerint azonban azért volt szükség erre, mert a szobor kijelzője javításra szorult. Mindenesetre hivatalos álláspontot nem közöltek ezzel kapcsolatban.

 

Nos, a válaszokat azt hiszem, megkaptuk, hiszen most árulják a szentpétervári egyetem kampuszán emelt emlékművet, mely egy iPhone-t szimbolizál, és hátulján egy nagyméretű QR- kód található. Aki ezt beolvassa, Steve Jobs emlékoldalára jut el.

 

 

A 6 láb magas szobor kikiáltási ára 5 millió rubel, vagyis nagyjából 95 ezer dollár.

 

A szobor ledöntése kapcsán Horváth László, Amerikában élő internetes szakember is megfogalmazta véleményét, melyről bővebben a Világosság vagy sötétség, avagy miről szól Steve Jobs emlékművének eltávolíttatása című cikkünkben olvashattok.

 

Forrás: Techspot.com