A Google eltávolította a Pirate Bayhez kötődő tartalmakat a Play Store-ból

Czipperer Dia, 2014. december 8. 11:12

A Google minden formában szeretné kiiktatni a kalóz tartalmakat. Nemcsak az ilyen jellegű weboldalakat távolította el találati listájáról, hanem az ehhez kapcsolódó alkalmazásokat is kiiktatja.

A vállalat közlése szerint kiiktattak minden kalózkodáshoz kapcsolódó tartalmat a Google Play áruházból, mint például a The Pirate Bay Proxy, The Pirate Bay Premium, The Pirate Bay Mirror, és a PirateApp.

 

A weboldalak találati listái után tehát az appok voltak soron. A Google minden ilyen típusú tartalmat eltávolított az áruházból, így a felhasználók nem tudnak már rákeresni sem.

 

A fejlesztők szerint kaptak egy figyelmeztető üzenetet, amely tájékoztatta őket a törlés okairól. Az üzenetben az állt, az eltávolítás oka, hogy az appok megsértik a szellem tulajdonra vonatkozó rendelkezéseket, és megtévesztő magatartást tanúsítanak.

 

Azok, akik már letöltötték ezeket az alkalmazásokat, továbbra is tudják használni, egészen addig, míg valamilyen frissítés folytán már nem tudja őket visszaállítani a rendszer. Természetesen ilyenkor is akadnak kiskapuk, de Play Store-ban már biztosan nem lesznek elérhetők ezek az alkalmazások.

 

Forrás: Übergizmo.com