IoT platformot fejleszt az Intel

forrás: Prím Online, 2014. december 11. 08:49

Az Intel bejelentette az Intel IoT Platformot, egy teljes körű referencia modellt, mely egységesíti és egyszerűsíti az IoT megoldások internetes kapcsolódási és biztonsági oldalát. A vállalat egy, a platformhoz kapcsolódó integrált hardveres és szoftveres termékportfólióval is előrukkoltak.

Az új termékeket és együttműködéseket jelentett be, melyek megkönnyítik a fejlesztők számára, hogy széleskörűen alkalmazzanak személyre szabható IoT megoldásokat.

 

Az Intel IoT Platform révén az innovációk egyszerűbben és gyorsabban piacra kerülhetnek. Az IoT óriási gazdasági  potenciállal bír, ehhez azonban egy olyan ökoszisztémának kell kiépülnie, amelynek megteremtését egyetlen vállalat sem vállalhatja magára. Az Intel ezért többek között az alábbi cégekkel közösen fejleszt az Intel IoT platform építőkövein alapuló megoldásokat: Accenture, Booz Allen Hamilton, Capgemini, Dell, HCL, NTT DATA, SAP, Tata Consultancy és Wipro. Ezen megoldások révén a fejlesztők időt takaríthatnak meg, és felszabaduló idejükben megbízóik specifikus problémáira koncentrálhatnak.

 

Az Intel bejelentette az Intel IoT platformját támogató integrált hardveres és szoftveres termékek ütemtervét is.

 

Az Intel új termékei

 

·         A Wind River Edge Management System biztosítja a felhőhöz kapcsolódást és megkönnyíti az eszköz-konfigurációt, a fájlátvitelt, az adatrögzítést, az adat-elemzést valamint a reagálást.

 

·         A legújabb Intel IoT Gateway integrálja a Wind River Edge Management rendszert egy elérhető agenten keresztül, így az átjárók gyorsan telepíthetők és menedzselhetők a rendszer teljes élettartama során. Ezzel csökkenthetők a költségek, és előre hozható a piacra kerülés ideje.

 

·         Az Intel Security divízióhoz tartozó McAfee bejelentette az Intel IoT átjárókhoz készített biztonsági megoldását (Enhanced Security for Intel IoT Gateways). Ez az előzetesen letesztelt megoldás nagyobb biztonságot nyújt az átjáró eszközök számára.

 

·         Az Intel Security bejelentette az Enhanced Privacy Identity (EPID) technológiát is, amelyet más chipgyártók körében fognak terjeszteni.

 

·         Az Intel API  és Traffic Management megoldás az Intel Mashery megoldásokat használják, elősegítve azon építőkövek létrehozását, melyek hozzájárulnak az új szoftverek egyszerűbb megalkotásához.