Új címen tért vissza a Pirate Bay

Czipperer Dia, 2014. december 11. 14:08

A legnagyobb torrentoldal egy rövid szünet után ismét visszatért. A felhasználókn azonban új címen találják meg, és egyelőre tartalmakat még nem találnak rajta.

Bár tartalom egyelőre még nincs rajta, de a Pirate Bay visszatért, és új címen érhető el. Az oldal egy rövid időre eltűnt az éterben, majd egy Costa Rica-i címen ismét elérhetővé vált. A thepiretebay.cr címre költözött a szolgáltatás.

 

A svéd rendőrség csapott le az oldalra még kedden, azóta nem elérhető a szolgáltatás. A 2003-ban létrehozott Pirate Bay oldalt már sok támadás érte, a jogvédők folyamatosan azért küzdenek, hogy kiiktassák. Eddig azonban mindig sikerült visszatérnie.

 

Kedden ismét sikeres volt a helyi rendőrség rajtaütése, és lefoglalták az oldal szervereit és számítógépeit Stockholmban, így azóta nem lehetett elérni és más fájlmegosztó oldalakat sem, beleértve az EZTV-t, a Zoinket és a Torrage-t.

 

A Hvg azonban arról ír, hogy a Pirate Bay valójában virtuális szervereken működik, tehát a rendőri lefoglalás során csupán a terhelésszabályozót tudták lekapcsolni. Így az oldal máris újra működik, bár tartalmak egyelőre még nem érhetők el rajta.

 

Úgy tűnik tehát, akármennyire is próbálkoznak, nem sikerül legyőzni a legnagyobb torrentoldalt.

 

Forrás: Independent.co.uk