A Pirate Bay leállása nem érintette a torrentforgalmat

Czipperer Dia, 2014. december 17. 14:31

Múlt héten a svéd rendőrség lecsapott a The Pirate Bay nevű torrent oldalra. A site hamar visszatért, és úgy tűnik, a hiánya sem érződött a letöltéseken. 

A TorrentFreak számolt be a múlt heti torrentadatokról, amikor is egy rövid időre leállt az egyik legnagyobb torrentoldal, a The Pirate Bay (TPB). Ahogy mi is írtunk róla, a kiesés nem tartott sokáig, az oldal új, Costa Rica-i címre költözött.

 

Mivel a TPB jelentős pozíciót birtokol a torrent piacon, sokan a letöltések visszaesésével számoltak. Az adatokból azonban úgy tűnik, az embereknek B-tervük is van az ilyen esetekre. A letöltések számát tehát nem kifejezetten érintette a rajtaütés és az ezzel járó leállás, az emberek megtalálták a számukra megfelelő alternatívákat.

 

Természetesen némi csökkenés mutatkozott, de számuk nem jelentős. Mindez egyben azt is jelenti, hogy hiába a nagy erőfeszítések a hatóságok részéről, hogy a TPB-t végleg eltávolítsák a színről, az emberek mindig találnak más lehetőséget, hogy a kívánt tartalomhoz jussanak.
 

 


A TorrentFreak az egyik legnépszerűbb torrentkövetőtől – melyet a TPB is használ –, a Demoniitól szerezte adatait.  Az ő számaik egyértelműen azt mutatják, hogy a torrentezők forgalma viszonylag stabil képet mutat, annak ellenére, hogy a kérdéses időszakban a Pirate Bay nem volt elérhető. Ez az is jelenti, hogy nem csak B-tervük volt a felhasználóknak, hanem nagyon gyorsan is reagáltak, tehát fel voltak készülve erre az eshetőségre is.

 

Forrás: Techspot.com