A Microsoft bekeményít az illegális szoftverhasználóknál

Czipperer Dia, 2014. december 18. 14:31

A Microsoft gyanús szoftverhasználatot észlelt Washingtonban, melynek kapcsán már a jogi eljárást is megindították. Üzengetés helyett felelősségre akarják vonni az illegális szoftverhasználókat.

Eddig sem volt legális nem jogtiszta forrásból származó operációs rendszert vagy más programot használni, ám ez nem különösebben érdekelte a fogyasztókat. Néha egy-egy figyelmeztető üzenet a vállalattól, de semmi komoly. Ha végleg tarthatatlan volt a helyzet, szereztek egy másik, szintén hamis szoftvert, és kezdődött minden elölről. Legalábbis eddig.

 

A Microsoft most úgy döntött, komolyra veszi a figurát, és nem csak üznetekkel bombázza a felhasználókat, hanem végre lép is valamit. A TorrentFreak szerint a gyártó már elindította a jogi eljárást az illegális szoftverhasználók ellen. A Windows és az Office-usereket veszik célba.

 

A vállalat nemrég észlelt egy gyanús esetet Washingtonban. A Windows 7 és az Office 10 illegális verzióit telepítették több gépre is egy helyen. A felhasználók az AT&T internethálózatát használták. Már az IP címet is azonosították.

 

Most keresik az embert/embereket, hogy azonosítani tudják és felelősségre vonják szerzői jog és védjegy megsértése miatt. A Microsoft úgy véli, hogy a felhasználóknak valaki eladta a termékkulcsokat, aki korábban a Microsoft partnereitől eltulajdonította azokat.

 

Forrás: TorrentFreak.com