Beperelnék az AdBlock Plus gyártóját

Czipperer Dia, 2014. december 19. 16:23

Egy francia kiadói csoport szeretne szembeszállni az AdBlock Plusz gyártójával. Ha minden igaz, nagy internetes cégek támogatásával perelnék be a vezetőt – adta hírül a szoftver.hu.

Az Eyeo nevű termék váltott ki komoly negatív visszhangot Franciaországban. Emiatt szeretnék perelni az AdBlock Plus gyártóját. Úgy véli ugyanis a kiadói csoport, aki az eljárást kezdeményezné, hogy ez komoly anyagi károkat okoz nekik, mivel ennek révén pénzért fel lehet oldani a reklámblokkolásokat.

 

Németországban már történt hasonló eset idén nyáron szintén az Eyeo kapcsán. Akkor szakmai szervezetek indítottak eljárást.

 

Érdekese tehát a helyzet, hiszen nem az AdBlock Plus alaptevékenysége szúrt szemet a kiadói csoportnak, vagyis nem azért perelnének, mert nem jeleníti meg a reklámokat a program. A probléma inkább az, hogy van olyan eset, amikor megjeleníti, ráadásul mindezt pénzért az Eyeo révén.

 

Tehát az Eyeo bizonyos cégektől pénzt zsebel be azért, hogy feloldja ezeket a szűréseket. Olyan reklámoknál történhet meg a blokkolás visszavonása, amelyek visszafogottnak minősülnek. Az Eyeo filozófiája ugyanis az, hogy a honlapok támogatása érdekében a kevésbé zavaró hirdetések megjelenhetnek, ezeket nem szűri a rendszer.

 

Kép: tipsotricks.co