Az Apple újranyitotta online boltját Oroszországban

Czipperer Dia, 2014. december 29. 15:36

Az Apple még karácsony előtt újranyitotta online boltját Oroszországban. A rubelválság miatt bezárt üzletből ismét lehet készülékeket rendelni.

Az oroszországi rubelválság kapcsán az Apple karácsony előtt nem sokkal úgy döntött, bezárja online boltját az országban. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a rubelválság miatt annyira megnövekedtek az árak Oroszországban, hogy a cupertinói vállalat szerint ez volt a legbölcsebb döntés.
 

 

A karácsonyra való tekintettel azonban újraindult az értékesítés, és a vállalat újragondolta az árakat a piacon. Ez kulcsfontosságú volt, hiszen az árak az egekbe emelkedtek a bezárás előtti pillanatokban. Akkor a 16 gigabájtos iPhone 6 39 900 rubel volt. December 23-án, amikor az Apple az újranyitásról beszélt, egy iPhone 53 990 még rubelbe került, amely körülbelül 988 dollárnak felel meg (kb. 250 ezer forint).

 

A szerencse az volt, hogy a bezárás nem érintette meghatározóan az Apple eladásait, ugyanis Oroszország nem a top piacok közé tartozik. Az IDC adatai szerint tavaly összesen 1,6 millió iPhone-t értékesítettek az országban, amely mindössze a bevételek egy százalékát képezte a tavalyi esztendőben.

 

Forrás: Techspot.com