Lassan ébredezik a Gmail Kínában

Czipperer Dia, 2014. december 31. 15:21

Négy nap kimaradás után kezd ébredezni a Gmail Kínában. Bár fennakadások még mindig vannak, és sokak számára még mindig nem elérhető, már nincs teljesen blokkolva a szolgáltatás.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, blokkolták a Google levelezőrendszerét, a Gmailt Kínában. Több nap kihagyás után azonban december 30-án megindult a forgalom a szolgáltatás használatát illetően.

 

A kínai Gmail felhasználók lassan kezdik visszanyerni hozzáférésüket fiókjaikhoz, ám még mindig sok fennakadás van. A teljes helyreállítás folyamatos munkát igényel, így vannak olyan felhasználók, akik még mindig problémákkal küzdenek a bejövő üzenetek fogadásánál, illetve sokak számára még mindig nem elérhető fiókjuk. A Google Transparency Report azonban enyhe kiugrást mutat a forgalomban, ami már jó jelnek tekinthető.
 

 

 

A Google kapcsolata nem volt felhőtlen Kínával az elmúlt fél évben, és számos cég szolgáltatásában zavarok voltak tapasztalhatók. Hua Chunying, a kínai külügyminisztérium szóvivője azonban arról beszélt, nem tud ilyen megszakításokról, és az ország továbbra is nyílt, átlátható és tisztességes környezetet biztosít a külföldi vállalkozásoknak. A probléma jelenetkezésekor a Google is ellenőrizte saját hálózatát, azonban elmondásuk szerint náluk semmilyen probléma nem volt.

 

Forrás: Techspot.com