A Sony bejelentette újdonságait a CES kiállításon

forrás: Prím Online, 2015. január 6. 08:46

A Sony bejelentette legújabb termékeit a 2015-ös CES (International Consumer Electronic Show) alkalmából, mely január 6-án vette kezdetét Las Vegasban.

A Sony az idei CES-en is képviselteti magát, és számos újdonságot vittek magukkal Las Vegasba. A vállalat termékeivel inspirálja és kiteljesíti az emberek kíváncsiságát, valamint érzelmileg is hat rájuk. Ennek a filozófiának a jegyében a vállalat bemutatta a legújabb 4K készülékeit, High-Resolution Audio termékeit és a SmartWear eszközeit.

 

A Sony új szintre emeli a 4K élményt a legújabb, 4K kompatibilis termékeivel. 11 új 4K BRAVIA LCD TV készüléket mutatnak be, melyek három szériában érkeznek majd meg a vásárlókhoz. A vállalat saját fejlesztésű, innovatív 4K Processzor X1 chip technológiájával soha nem látott képminőséget kínálnak a felhasználók számára. A legújabb BRAVIA termékcsalád tagja a világ legvékonyabb TV-je is (mindössze 4.9 mm a legvékonyabb ponton), valamint a világ első High-Resolution hangzással felszerelt sorozata.
 

 

Továbbá a 4K és Full HD készülékeket a Google legfrissebb Android operációs rendszerével látták el, hogy megkönnyítsék a televíziók és a különböző mobil eszközök közötti kommunikációt. A Sony egyérintéses kapcsolódása (One-Flick Entertainment) révén egészen egyedi felhasználói élményben lehet részünk, köszönhetően a könnyen kezelhető rendszernek, melyet zökkenőmentesen irányíthatunk a távkapcsoló érintő felületével. Ezekkel a megoldásokkal a felhasználó számára élménnyé válik a TV nézés, a tartalomkeresés, minden szolgáltatás és a különböző applikációk.

 

A Sony a 4K technológiát a digitális képalkotás területére is beemelte, a legújabb akciókamerák már 4K felvételek rögzítésére is alkalmasak. A legújabb 4K Handycam kamera – kb. 30%-kal kisebb és 20%-kal könnyebb, mint a legutolsó modell volt, ezenkívül megtalálható benne a Sony legújabb SteadyShot képstabilizáló technológiája.

 

A képek mellett a vállalat mindig nagy hangsúlyt fektetett az audiotechnológiára is. A legújabb Hi-Res kompatibilis eszközök kiváló zenehallgatási élményt nyújtanak akár az otthonában, akár útközben. A legújabb Walkman, vezeték nélküli hangsugárzók, házi-mozi rendszerek és a több csatornás integrált erősítők mind Hi-Res kompatibilis eszközök. A Sony legújabb fejlesztésű LDAC kodek megoldása a hagyományos technológiákhoz képest akár háromszor annyi audio adat átvitelére képes, így zenéit sokkal jobb minőségben hallgathatja Bluetooth –on keresztül is.

 

Ezenfelül a vállalat bemutatja a SongPal Link alkalmazást, mely lehetővé teszi, hogy egyszerre több audio eszközünket irányítsunk összehangoltan. A helyszínen a vállalat szakemberei igyekeznek bemutatni az érdeklődőknek, hogy a zene hogyan képes átlépni a fizikai akadályokat.

 

Sony Mobile új termékeket, partneri együttműködéseket és élményeket mutatott be a fejlődő SmartWear sorozat keretein belül a 2015-ös CES-en. Bevezetésre került a SmartWatch 3 sima rozsdamentes változata, új Lifelog együttműködések és a hordozható kiegészítők új koncepciója is a Sony Corporation fejlesztésében, mely egy szenzoros, vízálló headset prototípus. A headsetet arra tervezték, hogy a segítségével a teljesítmény optimalizálhatóvá váljon, és valós idejű betekintést enged a futás menetébe.