Vezeték nélkül zenehallgatás az LG Music Flow Wi-Fi többszobás audiolejátszóval

forrás: Prím Online, 2015. január 9. 13:33

A CES kiállítás alkalmával az LG Electronics (LG) bemutatta az új Music Flow Wi-Fi (többszobás audiolejátszó) termékkínálatát, amelyet a zene és mozirajongók számára alkotott meg. Az új termékportfolió tagjai: az LG első, akkumulátorral működő Wi-Fi hangszórója (NP8350), a továbbfejlesztett Wi-Fi hangprojektorok (az LAS750M és az LAS950 modellek) valamint a Streaming 3D Blu-ray lejátszó (BP550). Ezek a hangszórók egyaránt kompatibilisek az Android és iOS eszközökkel.

Minden egyes LG Music Flow Wi-Fi önállóan vagy egy másik eszközhöz vezeték nélkül — intelligens vezeték nélküli hálózaton és kétsávos Wi-Fi-n (2.4/5 GHz) — csatlakoztatva is használható, lehetővé téve a folyamatos audió élményt. Más Bluetooth hangszórókkal ellentétben, ha a Music Flow Wi-Fi termékekkel okostelefonról hallgatunk zenét, azt a bejövő hívások sem szakítják meg. Ha pedig kifogyunk a saját eszközön tárolt zenékből, az olyan zeneszolgáltatóktól, mint a Spotify, a Deezer, a Napster és a TuneIn is lehet online zenét hallgatni.

 



Az LG NP8350, a cég első vezeték nélküli hangszórója, ami beépített akkumulátorral rendelkezik, így az szabadon átvihető egyik helyiségből a másikba. A Music Flow Wi-Fi termékcsalád része két Wi-Fi hangprojektor is, melyek gazdag, teljes és megkapó hangzást biztosítanak — az LAS750M zavartalan HD hangzást, míg az LAS950M kiemelkedő a mély hangokat nyújt.

Az LG Music Flow-val a személyre szabott, vezeték nélküli otthoni szórakoztató központ kialakítása egyszerűbb mint valaha. Házimozi módban vezeték nélkül csatlakoztathatunk két NP8350 hangszórót a Wi-Fi hangprojektorhoz, mint bal- és jobb oldali csatornás hangsugárzóhoz, a magával ragadó térhangzásért. Mindegyik hangszóró egyénileg állítható, hogy megfeleljen a hangsugárzó pozíciója által megkívánt környezetnek. Ezeken kívül az LG BP550 Streaming 3D Blu-ray lejátszó is csatlakoztatható a Music Flow hangszórókhoz, és ezáltal bármilyen USB eszközről vagy CD-ről hallgatható a zene.

 



Mindezeken felül az Auto Music Play funkció segítségével az okostelefonon hallgatott zene automatikusan továbbítódik a Music Flow Wi-Fi hangszóróra, ha a két készülék karnyújtásnyi közelségbe kerülnek. Ez azt jelenti, ha a metrón hazafelé fülhallgatóval hallgatunk zenét, a nappaliba lépve a zene már automatikusan az otthon lévő Wi-Fi hangprojektorról fog szólni. 

 



Az új kollekció kiegészül az LG HomeChatTM funkcióval is, ami lehetővé teszi, hogy az LG eszközöket a népszerű, LINE üzenetküldő alkalmazással vezéreljük bármilyen okostelefonról vagy tabletről. Ez alapvetően arra szolgál, hogy olyan szöveges utasítást küldjünk a hangszórónak, mint például „parti zenék lejátszása” vagy éppen „zene kikapcsolása egy óra elteltével”. A HomeChatTM segítségével az LG Music Flow Wi-Fi termékcsalád tagjai személyi asszisztensként is működhetnek, hiszen ébresztőfunkció és a közelgő eseményekkel kapcsolatos emlékeztető is beállítható rajtuk.

 



Az LG új, Music Flow termékei által nyújtott élményt a 2015-ös CES kiállításra látogatók január 6. és 9. között a Las Vegas Convention Centerben felállított LG standon (Central Hall #8204) tapasztalhatják meg.