Kiszivárgott képen a Microsoft új böngészője

Czipperer Dia, 2015. január 9. 17:08

Ahogy már korábban hírt adtunk róla, a Microsoft a Windows 10 operációs rendszerhez titokban egy új böngészőt fejleszt. Most egy kép is felbukkant a Spartan kódnévre hallgató megoldásról.

Egyelőre nem tudni pontosan, mik a Microsoft tervei böngészőfronton, azonban a szárnyra kapott hírek szerint a Windows 10 operációs rendszerhez egy teljesen új megoldást fejlesztenek. Az még kérdéses, hogy ezzel az Internet Explorer pályafutása is véget ér-e.

 

A döntés oka mögött a ZDNet újságírója szerint az állhat, hogy a vállalat egy könnyedebb megoldást, más böngészési élményt szeretne nyújtani a felhasználóknak, hasonlóan a Chrome-hoz.

 

Ami a korábbi hírekhez képest újdonság lehet, hogy a rendszer hangvezérléssel is irányítható lesz, olyan parancsokkal, mint például „add to favorites” (hozzáadás a kedvencekhez) „make that my home homepage” (hozzáadás a kezdőlaphoz) vagy „go to Facebook.com” (menj a Facebook.com-ra). Mi mással valósíthatnák meg mindezt, mint a vállalat saját személyi asszisztense révén, a Cortanával. Ráadásul a Spartanban egyszerre több böngésző is képes lesz futni, amely egyben azt is jelenti, hogy egy adott oldal különböző variációi is láthatóak lesznek.

 

A BGR egy képet is közzétett az új megoldásról, amely egyelőre még csak egy beta verzió, és éppen az látható rajta, hogyan tölt be egy Facebook oldalt. Szerintük már végeztek a dizájnkialakítással, melyet szeptemberben kezdtek el tervezni.
 

 

 

Forrás: BGR.com