A Facebook lehetővé teszi a hamis hírek jelentését

Czipperer Dia, 2015. január 21. 13:22

Egy új funkcióval frissült a Facebook. A felhasználók a hamis híreket, sztorikat külön is jelenthetik az oldalon. A rendszer külön jelzi is ezt a felhasználóknak.

Egyre több hamis hír kap szárnyra a Facebookon. Ám mindeddig nem volt külön opció az ilyen tartalmak jelentésére. Esetleg zavarónak titulálhatták, vagy egyéb kategórába sorolhatták. A közösségi oldal most változtatott ezen, és már külön opcióként megadhatóvá vált, ha valaki egy hamis, illetve álhírt szeretne jelenteni az üzemeltetőknek.

 

A legtöbb álsztori, becsapás úgy terjed, hogy izgalmas tartalmat ígér, ám cserébe meg kell osztani a hírt. Persze, utána tartalmat nem sokat kap a felhasználó, de a hírfolyamban tovább terjed. Mások is rákapnak és egyre többen osszák meg.
 

 

Vannak olyan formák is, amikor valóban jól álcázott hírrel van dolguk, és az emberek tényleg elhiszik, amit olvasnak. Az ilyen és ehhez hasonló tartalmak Facebookon való terjedését akadályozhatja meg az új funkció, hiszen a rendszer jelzi a többi felhasználó számára is az adott poszt fölött, ha azt már mások nem hiteles információnak minősítették.

 

Forrás: TheNextWeb.com