Okostelefon applikáció népszerűsíti a Puli Space-t

forrás: Prím Online, 2015. január 27. 08:17

A 8. Okostelefon Akadémia résztvevői arra keresték a választ, hogyan lehet a technológia, az okoseszközök segítségével sikerre vinni a jó ötleteket. A Földet már meghódító magyar startupok, a MiSys és a Prezi képviselői hasznos tanácsokkal szolgáltak a látogatóknak, és egy Holdat megcélzó magyar fejlesztés, a Puli Space űrszonda és a Puli Space programot népszerűsítő okostelefon alkalmazás is ellátogatott a Telenor közösségi rendezvényére.

A Puli Space Technologies önkéntesekből álló csapata a Google Lunar X PRIZE versenyre építette meg Pulit, a habverőlapátra hasonlító kerekekkel rendelkező űrszondát. A nemzetközi versenyt az nyeri, akinek űrjárműve 2016 végéig elsőként jut el a Holdra, ott legalább 500 métert halad és nagy felbontású felvételeket küld a Földre. A magyar fejlesztésű Puli a Hold felszínét szimuláló sivatagi teszteken kiválóan szerepelt; a projekt teljesítéséhez és támogatók megnyeréséhez egy új okostelefon applikációt fejlesztett a csapat, amellyel mindenki követheti az innovatív fejlesztés mindennapjait. Mind az űrszonda, mind az új mobilalkalmazás megtekinthető volt az Okostelefon Akadémián, ahol a fejlesztőcsapat az előttük álló kihívásokról is beszámolt.

 Az Okostelefon Akadémián a jó ötletek megszületését és megvalósítását körüljáró előadásokban több előadó egyetértett abban, hogy az ígéretesnek tűnő ötleteket nem érdemes magunkban tartani, legjobb, ha azonnal belefogunk a megvalósításba. „Ha nem lépünk a világ elé, soha nem tudjuk meg, hogy az ötletünk valóban jó-e.” – hangsúlyozta Faix Csaba, a mára több mint 50 millió felhasználóval büszkélkedő Prezi regionális PR vezetője.  Zétényi Anna szervezet-pszichológus a felmerülő kihívások pozitív hozadékaként említette: „A meghatározott keretek fokozzák a kreativitást és az alkotói szabadságot.”

 A Telenor több kezdeményezésével támogatja az új technológiai ötleteket, fejlesztőket, startupokat. Ezért szervezett és támogat applikáció-fejlesztő versenyeket, biztosít kiemelt láthatóságot az alkalmazásboltokban az ígéretes fejlesztések számára, vagy éppen nyújt bemutatkozási lehetőséget az Okostelefon Akadémia közösségi rendezvényen, ahol ez alkalommal az IVSZ (Informatikai, távközlési és elektronikai Vállalkozások Szövetsége) által szervezett „Appra magyar! 2014” fejlesztői verseny díjátadója is helyt kapott.

További információ a Puli Space-ről: http://www.pulispace.com