Csökkenő profittal zárta negyedévét a Samsung

Czipperer Dia, 2015. január 30. 14:23

A Samsung közzétette tavalyi évének utolsó negyedéves eredményeit. A vállalat eredményei ismét csökkenő tendenciát mutatnak.

A dél-koreai technológiai vállalat negyedik negyedéves (Q4) eredményei ismét csökkenő tendenciát mutatnak – a harmadik negyedévben is majdnem felére csökkent a profit. A bevételek jócskán elmaradtak a 2013-as eredményektől. A Samsung adatai szerint 8,3 biliárd won profitveszteséggel számolhatnak 2013 azonos időszakához képest.

 

Bár a Galaxy Note 4 eladásoknak köszönhetően 1,96 billiárd won profitot termelt a mobilrészleg, ez igencsak elmarad az egy évvel ezelőtti eredményektől. Akkor 5,47 billiárd won nyereséggel számolhattak, vagyis ez 60%-os csökkenést jelent a vállalat életében.

 

A vállalat a mobil üzletág növekedésében bízik a jövőt illetően, főként a fejlődő piacokon, Indiában és Kínában. Az új anyagok, innovatív dizájn és a megkülönböztetett funkciók kerülnek majd fókuszba annak érdekében, hogy a Samsung termékek kitűnjenek a tömegből.

 

A tavalyi Q4-es időszakban a vállalat 75,1 millió okostelefont értékesített, amely szintén 11%-os csökkenést jelent 2013 azonos időszakához képest. Az idei első negyedévre az újonnan indított Galaxy A sorozattól várják a sikert, hiszen még csak a következő negyedévben debütál az új zászlóshajó mobiljuk, a Galaxy S6, melynek fogadtatása még igencsak kérdéses a sok kritikát kapó Galaxy S5 után.

 

Táblagép fronton a prémium és a megfizethető készülékekre egyaránt hangsúlyt fektet a vállalat. Csakúgy, mint a hordható eszközökre, melyek eddig is meghatározó részét képezték a stratégiának. A vállalat múlt év végén kiadott előrejelzései is utóbbiról tanúskodnak, melyben az idei év meghatározó trendjei között szerepelnek a hordható okoseszközök is.

 

Forrás: GSMArena.com