Úton a nyereség felé a Motorola

Czipperer Dia, 2015. február 3. 14:12

A tavalyi év utolsó negyedévében rekordszámú, 10 millió okostelefot adott el a Motorola, mellyel jó úton halad afelé, hogy a Lenovo oldalán nyereséges legyen.

A Motorola Mobility legfrissebb pénzügyi eredményei kecsegtető adatokról tanúskodnak. Úgy tűnik, jót tett a vállalatnak, hogy felvásárolta a Lenovo, ugyanis múlt év végén, az utolsó negyedévben (Q4) 10 millió telefont adtak el.

 

A Motorola sikere Indiában kiemelkedőnek számít, ugyanis tavaly február óta több mint 3 millió telefont sikerült eladniuk az országban. A milliós eladási rátához nagyban hozzájárultak a megfizethető mobilok, mint a Moto E és a Moto G.
 

 

Az előző év (2013) mutatóihoz képest jelentős előrelépést tett a vállalat: az adatok szerint 118%-os éves növekedéssel számolhattak a Q4-es időszakban. A Lenovo szerint az ebből befolyt összeg 1,9 milliárd dollár bevételt jelent a vállalatnak, és, ha továbbra is ezt a tendenciát folytatja a Motorola, 4-6 negyedéven belül profitot termelhetnek.

 

A Motorola eladásai kombinálva a Lenovo teljesítményével a vállalatot az Apple és a Samsung után a harmadik legnagyobb okostelefon gyártóvá emelték.

 

Forrás: Übergizmo.com; Kép. cultofandroid.com