Két nagy zoomos, azonnali megosztást kínáló COOLPIX fényképezőgép a Nikontól

forrás: Prím Online, 2015. február 12. 08:23

A Nikon COOLPIX termékcsalád két új nagy zoomos, azonnali megosztási funkciót kínáló fényképezőgéppel bővült – a dönthető COOLPIX S9900 és a karcsú S7000 modellel.

COOLPIX S9900

 

A 16 megapixeles COOLPIX S9900 segítségével könnyen megtalálhatja saját, egyedi nézőpontját. A nagy, dönthető LCD-monitornak köszönhetően korlátlan komponálási szabadságot kínál, a részleteket és az eseményeket pedig a 30x-os optikai zoom hozza testközelbe, amely 60x-ra bővíthető a Dynamic Fine Zoom segítségével. A megosztás a beépített Wi-Fi-nek és az NFC-kompatibilitásnak köszönhetően azonnali is lehet – csupán annyi a dolga, hogy a fényképezőgépet megfelelő intelligens eszközhöz érinti –, a fényképezési helyszín meghatározásában és feljegyzésében pedig a beépített GPS/GLONASS/QZSS funkció segít. Akár 30 helyszínt is nyomon követhet a beépített világtérképen, teljes HD videókat rögzíthet (1080/60p), illetve lenyűgöző időzített videókat készíthet a beépített funkciók használatával. A módválasztó tárcsával könnyen válthat az expozíciós módok (P/S/A/M) között, és egyedivé teheti fényképeit.
 


 

COOLPIX S7000

 

A 16 megapixeles COOLPIX S7000 egy karcsú fényképezőgép, amely 20x-os optikai zoomot kínál, amely akár 40x-re is bővíthető a Dynamic Fine Zoom funkcióval, így garantáltan nem marad le semmilyen fontos eseményről – legyen az közel vagy távol. A közösségi élményekről sem kell lemondania, fényképeit egyszerűen megoszthatja: a fényképezőgép NFC-kompatibilis, és elég hozzáérinteni megfelelő intelligens eszközhöz, illetve megnyomni a külön Wi-Fi gombot. Egyetlen gombnyomással teljes HD videót (1080/60p) rögzíthet, és könnyedén készíthet lenyűgöző időzített videót is, az Egyszerű panoráma funkció pedig szinte garantálja a fantasztikus tájképeket. 
 


Szokatlan látószögek

 

A COOLPIX S9900 nagyméretű, 7,5 centiméteres, dönthető LCD-monitor ideális a kreatív komponáláshoz; segítségével egyszerűen fényképezhet a tömeg fölött tartott géppel, vagy akár alacsonyan tartva – például kifejező állatportrék készítéséhez. A nagy teljesítményű 30x optikai zoom pedig a Dynamic Fine Zoom funkcióval 60x-ra bővíthető.

 

A karcsú COOLPIX S7000 egy remekül hordozható fényképezőgép, olyan 7,5 centiméteres LCD-monitorral, amely bármilyen fotózást egyszerűvé tesz még ragyogó napsütésben vagy gyenge fényben is. A 20x optikai zoomot akár 40x-re is bővítheti a Dynamic Fine Zoom segítségével – ideális megoldás arckifejezések, illetve távoli történések fotózásakor egyaránt.

 

Gyors fényképezés

 

A COOLPIX S9900 használatakor egyetlen gombnyomással átválthat fényképezésről teljes HD (1080/60p) videó rögzítésére, a nagy sebességű AF pedig rendkívül gyors témakövetést tesz lehetővé. A vezérlőtárcsával gyorsan elérhetők a főbb beállítások, a megosztás pedig a külön Wi-Fi gombnak és az NFC-kompatibilitásnak köszönhetően villámgyors – ez utóbbival csupán annyi a dolga, hogy hozzáérinti a fényképezőgépet egy megfelelő intelligens eszközhöz. 

 

A COOLPIX S7000 automatikusan optimalizálja a beállításokat az automatikus programválasztóval. A külön videofelvétel gombbal bármikor azonnal elkezdheti teljes HD videó rögzítését, a megosztás pedig csak egy pillanat műve az egyérintéses Wi-Fi gombbal, illetve az NFC technológiával.

 

S9900 – főbb jellemzők 

 

S7000 – főbb jellemzők: