Fáknak küldenek e-maileket a melbourne-i lakosok

forrás: Prím Online, 2015. február 16. 15:46

Ausztráliában, Melbourne-ben egy érdekes szokás kezd elterjedni. A helyi lakosok e-mail üzeneteket küldenek a város fáinak. A kezdeményezés célja a problémák felszínre hozása volt, azonban a dolgok más irányt vettek.

A melbourne-i városi tanács egy interaktív térképen tüntette fel a városnak mind a 77 ezer fáját, arra buzdítva a helyieket, hogy egy-egy fának címzett e-mailben hívják fel a figyelmet az olyan problémákra, mint a növények alacsonyan lógó ágai vagy a nem megfelelő vízellátásuk. Váratlan fordulatként azonban a melbourne-iek egy része gyengéd hangnemű üzeneteket kezdett írni kedvenc fáinak.

 

„Kedves fa, ha te vagy az a hatalmas, kerekded, gyönyörű, mélyen meghajló példány, akkor azt hiszem, te vagy a kedvencem. Csak így tovább” - írta egy felhasználó, míg egy másik szomorúságát fejezte ki amiatt, hogy kedvence valószínűleg hamarabb fog eltávozni az élők sorából, mint ő.

 

Az üzenetekre a városi tanács válaszol, céljuk pedig az, hogy az embereknek tudatosítsák a klímaváltozás egyre égetőbb problémáját.

 

A kezdeményezésről bővebben az Ecolounge oldalán olvashattok.