Webáruházi trendek a KKV-AKADÉMIÁN

forrás: Prím Online, 2015. február 17. 14:26

Február 19-én, csütörtökön a webáruházi trendekről lesz szó a Piac és Profit KKV-AKADÉMIA következő rendezvényén. Szakértők adnak válasz számos felmerülő kérdésre az üzemeltetőknek, többek között szó lesz a vasárnapi nyitvatartás kérdésköréről is.

A 2015-ös év webáruházi trendjeit alapvetően befolyásolni fogja a vasárnapi zárva tartás március közepi életbe lépése. Szakértők egybehangzó véleménye szerint a rendelkezés egyértelműen a webáruházaknak fog kedvezni. 2014-ben a webáruházak forgalma egy év alatt majd 30%-kal növekedett, és idén még nagyobb tempót vehet.

 

 

 

A forgalomnövekedés és az új rendelet miatt nem csak a webáruházak működtetésében, hanem a webes értékesítés informatikai rendszereiben, a logisztikában, futárszolgálatoknál, az elektronikus fizetésben és számlázásban, valamint az internetes marketingben és a jogi következményekben is alapvető változásokat hoz. Várható a webáruházak számának gyarapodása és nemzetköziesítése is.

 

A sikeres online értékesítéshez át kell jutni azokon az akadályokon, amit az adózási és jogi szabályoknak való megfelelés jelent, vagy épp el kell érni, hogy a potenciális vevők éppen a mi áruházunkra találjanak az internet rengetegében. A minél jobb kiszolgálás mellett az online értékesítés esetében is elengedhetetlen a megfelelő vevőkapcsolatok kialakítása, a vásárlói élmény fokozása a sikerhez. A várható és kívánatos forgalomnövekedés viszont kezelendő feladatokat támaszt a webáruházakat kiszolgáló informatikai és logisztikai rendszerekben, az elektronikus számlázásban és fizetésben is.

 

A változások nem lehet szó nélkül elmenni egyetlen üzemeltetőnek sem. A „Webáruházi trendek 2015” konferencián minden felmerülő kérdésre választ kaphatnak a résztvevők a szakértőkről. A részletes program és regisztráció itt érhető el.