Internetbiztonsági kisfilmek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat honlapján

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 19. 14:37

Az internetben rejlő lehetőségeket és veszélyeket bemutató, figyelemfelkeltő céllal is használható kisfilmeket tett hozzáférhetővé honlapján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A hat film az idei első pályázat nyerteseinek videói.

Internetbiztonsági kisfilmek tölthetők le a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat honlapjáról. Pethő Zsófi PR-munkatárs elmondta: a hat kisfilm az idén első alkalommal kiírt pályázatuk nyertese. Legfeljebb háromperces animációs, kis- vagy riportfilmekkel pályázhattak általános iskolások és közép- vagy felsőfokú tanulmányokat folytatók.
    

A közel félszáz munka közül a Gyermekmentő Szolgálat munkatársaiból, pszichológusból, egyetemi oktatóból és nagy informatikai cégek munkatársaiból álló zsűri választotta ki a nyerteseket. A díjakat a február 10-én megrendezett Biztonságosabb Internet Napon adták át Budapesten. 
 

   

„Nagyon örülünk, hogy a kiírt pályázatra ennyi munka érkezett, mivel fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok figyelmét ilyen formában, interaktívan, a saját alkotásaikon keresztül is felhívjuk az internet lehetséges veszélyeire, azok megelőzésére. Érdekes volt látni, hogy ezt a korosztályt milyen kérdések foglalkoztatják és milyen tapasztalatokkal rendelkeznek. Nagyon köszönjük azon pedagógusok munkáját, akik a gyerekek kreativitásának a kibontakozásában segédkeztek” – mondta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkatársa.

 

Kép: kaspersky.com