A legjobb női startupok gyűlnek össze a magyar fővárosban

forrás: Prím Online, 2015. február 19. 17:31

Nemcsak a férfi, hanem a női vállalkozók, cégvezetők is sikert sikerre halmoznak a startup világban. Ott volt például a 2013-as Pioneers Festivalt nyert Urska vagy a SameBug csapata, akik Magyarországon elsőként jutottak hozzá a bostoni MIT befektetéséhez. Jó példa a 2014-es Women Startup Competitiont nyert Teddy the Guardian és büszkék lehetünk Gulyás Sári sikeres Kickstarter kampányára is.

Áprilisban Budapestre jönnek a közép-európai női startupok legjobbjai. A március 19-én kezdődő 4 napos mentoringnak a Google és a Design Terminal ad otthont, a 23-ai Demo Day házigazdája a Prezi lesz.

 

A rendezvény lehetőséget teremt az egyre növekvő startup és befektetői közösség számára, hogy átfogó képet kapjon a legjobb női vállalkozói csapatokról és projektjeikről. A versenyt hagyományteremtő céllal indítják, hogy a nők, a gazdasági versenyképesség megteremtésének kulcsszereplőiként, tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva más, hasonló vállalkozásokat a globális piacok meghódításában.


A tavalyi – Budapesten megrendezett – közép-európai szintű női startupverseny sikerén felbuzdulva idén is összegyűlnek a régió legjobb női startupjai, hogy bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. Az esemény küldetése mellé olyan nagy nevek álltak ki, mint a Google, az IBM, a Prezi vagy a Microsoft, az esemény fővédnöke Gróf Széchenyi Tímea, a Széchenyi Család Alapítvány vezetője, aki "példaértékűnek, és társadalmilag nagyon hasznos kezdeményezésnek" nevezte a versenyt.

 

A versenyre jelentkezni február 23-áig lehet, a részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok zömében hölgy tagokból álljanak, akik tehetségükkel és elhivatottságukkal másokat is inspirálhatnak.

 

"Ez nem csak egy egyszerű verseny, hanem egy óriási lehetőség az inspirálódásra, és új kapcsolatok, barátságok kialakítására!" Foglalta össze emlékeit Víg Virág – a PaperSpokes alapítója.