Pályázat háromdimenziós nyomtatási technológiával készülő műalkotásokra

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 24. 09:19

Háromdimenziós nyomtatási technológiával készülő műalkotásokra hirdetett pályázatot a Design Terminál What-to-print-in-3D címmel; a leadási határidő március 30.

A szervezők olyan háromdimenziós nyomtatási technológiára épülő műalkotásokat várnak a magyar és külföldi pályázóktól, amelyek kizárólag ipari, vagy otthoni 3D-s nyomtató felhasználásával készülnek - olvasható a Design Terminál tájékoztatójában.

 

A Design Terminál harmadszor rendezi meg a 3D-s nyomtatási technológiákat felvonultató rendezvénysorozatát, a Budapest 3D Printing Days-t. Ennek részeként hirdette meg a What-to-print-in-3D című nyilvános pályázatot a Varinex Informatikai Zrt-vel együttműködve.

A héttagú bírálóbizottság elnöke Bendzsel Miklós, a Magyar Formatervezési Tanács és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke. A zsűri azokat a 3D-s terveket részesíti előnyben, amelyeket lehetőleg csak rétegről-rétegre építkező 3D nyomtatóval lehet előállítani. Emellett fontos az újszerűség, az eredetiség és a formai megoldás érvényesülése is - olvasható a dokumentumban.
 

A legjobbnak ítélt pályamű készítői 3D nyomtatót, 150 ezer forint értékű 3D-s nyomtatási lehetőséget, valamint a legkiemelkedőbb tervnek járó White Cube díjat nyeri el. A második és a harmadik helyezett tabletet és 125 ezer, illetve 100 forint értékű 3D-s nyomtatási lehetőséget kap.
 

A beérkező pályaművek véleményezésére a nagyközönség is lehetőséget kap. Az első 20 legjobbnak ítélt pályázatot - köztük a három legtöbb közönségszavazatot elért tervet - a Budapest 3D Printing Days rendezvényen mutatják be a közönségnek május 14. és 16. között a budapesti Akvárium Klubban.