Elstartolt a gyerekbarát YouTube az USA-ban

Czipperer Dia, 2015. február 24. 13:31

A Google a várakozásoknak megfelelően február 23-án hivatalosan is útjára indította gyerekbarát YouTube szolgáltatását az Egyesült Államokban. Az alkalmazás Android és iOS rendszerű eszközökre is elérhető.

Ahogy arról már a napokban mi is beszámoltunk, a Google az elmúlt időszakban egy gyerekbarát YouTube verzió fejlesztésén dolgozott. Az alkalmazást tegnap jelentették be Android és iOS rendszerű eszközökre, azonban egyelőre csak az USA-ban érhető el.

 




Bár az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem csak az Android verzió készült el, hanem az Apple platformjára is elérhető a szolgáltatás, hamarosan pedig az olyan gyerektabletekre is érkezik, mint a Kurio vagy a Nabi.

 

Az applikáció ingyenesen letölthető,  cserébe viszont nem teljesen reklámoktól mentes. Limitált számban családbarát, pre-roll videóhirdetésekkel találkozhatnak a felhasználók.

 

Számos videó elérhető többek között a DreamWorks TV, a National Geographic Kids, a Henson TV és a Mother Goose Club kínálatából. A gyerekek összesen négy kategóriában böngészhetnek: show, zene, tanulás és felfedezés.

 

A hangalapú keresés szintén adott, így a kisebbek is könnyen tudják használni a szolgáltatást. A szülőknek pedig beépített felügyeleti lehetőségek állnak rendelkezésükre, például korlátozhatják a képernyő előtt töltött időt, a keresést és a hangokat is.

 

 

Forrás: Techspot.com