Az elektronikai eszközök globális hatását kutathatják diákok egy vetélkedőn

MTI Sajtóadatbank, 2015. március 7. 08:47

Az elektronikai eszközök mögötti globális, környezeti és társadalmi kérdéseket vizsgálhatják meg háromfős csapatokban középiskolás diákok egy online környezetvédelmi vetélkedő keretében.

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) Láss a mélyére! - A kütyüink valódi ára címmel szervezi meg az országos programot, amelyre március 20-ig lehet jelentkezni - közölték a szervezők.
 

A diákcsapatok globális fenntarthatósági problémákat és kérdéseket kutathatnak infografikás feladatokon keresztül, összefüggések keresésével, vagy esettanulmányok elemzésével. Kutatásuk eredményeit iskolájukban kell majd bemutatniuk.
 

A vetélkedő három fordulóból áll; az egyes fordulók anyagait a csapatok elektronikus úton kapják meg, a megoldásokat szintén elektronikus úton kell visszajuttatni a szervezőkhöz. A fordulók feladatlapjai március 23-tól lesznek elérhetők a regisztrált csapatok számára.
 

Az országos vetélkedő 10 legeredményesebb csoportja terep-, túra- és kerékpáros felszereléseket, környezetvédelmi kiadványokat és kreatív környezettudatos játékokat nyer majd.
 

A 110 magyarországi környezet- és természetvédő szervezetet tömörítő Magyar Természetvédők Szövetsége 2008 óta szervezi partnereivel a Klímaőrjárat vetélkedősorozatot, amely játékos formában neveli a fiatal generációt a környezettudatos életmód gyakorlati megvalósítására. A Láss a mélyére! vetélkedő a Klímaőrjárat hagyományaira épülő újszerű, "globális nevelési vetélkedő".
 

További részletek és a nevezési feltételek a www.mtvsz.hu/lass_a_melyere oldalon olvashatók.