Jelszómentes bejelentkezés felé veszi az irányt a Yahoo

Czipperer Dia, 2015. március 16. 14:22

A Yahoo egy új megoldást mutatott be a felhasználóknak. A Jelszómentes bejelentkezést vezette be a vállalat.

A Yahoo szeretne véget vetni annak a korszaknak, hogy a felhasználóknak meg kelljen jegyezniük a különféle jelszavakat. A vállalat egy új megoldást vezetett be, méghozzá az egyszer használatos, ideiglenes jelszavakat.

 


Vasárnap mutatták be az új szolgáltatásukat, az egyalkalmas jelszavakat generáló megoldást, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egy rövid jelszóval bejelentkezhessenek fiókjukba, melyet a Yahoo küldött nekik a telefonjukra előzetesen.

 

Ehhez arra van szükség, hogy a Yahoo-fiókba bejelentkezve a felhasználók beállítsák az egyszeri jelszavakat használatát, és regisztrálják telefonjukat. Következő alkalommal, mikor bejelentkezni próbálnak, az üres mező helyett egy gomb jelenik meg az alábbi szöveggel: „send my password”, vagyis „küldd a jelszavam”. Erre rákattintva a Yahoo automatikus küldi a jelszót az illető telefonjára.

 

Dylan Casey, a Yahoo kereskedelmi termékmenedzsmentjének az alelnöke szerint ez az első lépés a jelszavak kiiktatásához. A megoldás nagyon hasonló a kétlépcsős hitelesítéshez, ám ott először saját jelszavával lép be az illető, majd azután kapja meg a vállalat által generált egyszer használatos verziót.

 

Forrás: CNET.com