Megállapodott a BTel a hitelezőjével

MTI Sajtóadatbank, 2015. március 21. 13:51

A Business Telecom (BTel) Nyrt. megállapodott a hitelezőjével, az ElastOffice AG. így visszavonta a BTel ellen kezdeményezett felszámolási eljárást.

A BTel hétfőn adott tájékoztatást arról, hogy megkezdte a reorganizációs terv kivitelezését, a hitelezők számottevő részével megállapodást írt alá. A cég az akkori közlemény szerint csak teljes kötelezettségállományának rendezését biztosító megoldást lát elfogadhatónak, így a megállapodási csomagban érintett hitelezők teljes körével megkezdte az egyeztetéseket, kivéve azokat a hitelezőket, akik esetében pénzügyi teljesítést terveztek, nekik a jelenlegi fázis lezárásának eredményessége alapján küldenek megállapodási javaslatot. Jelezték: aktív egyeztetés folyik az ElastOffice AG képviselőjével is.
 

A csütörtök este kiadott újabb közlemény szerint a tárgyalások sikeresek voltak, szerdán aláírták a megállapodást, amely csütörtökön hatályba lépett, és az ElastOffice AG visszavonta a BTel ellen kezdeményezett felszámolási eljárást.
 

A BTel korábbi tájékoztatása szerint a reorganizációs terv hatékonyan kezeli a jelenlegi likviditási problémákat, tartható és teljesíthető módon ütemezi a lejárt kötelezettségek teljesítését, valamint biztosítja az Xprime termék piaci bevezetésén alapuló üzleti működés megvalósítását. Az igazgatótanács elnöke a cég a március 20-i rendkívüli közgyűlésén tájékoztatja majd a tulajdonosokat a tőkeemelésről folytatott tárgyalások állásáról.