2015 Sziget himnusz: Easy As One Two Three

forrás: Prím Online, 2015. március 23. 10:25

A tizedik születésnapját ünneplő Irie Maffia adja a Sziget Fesztiválköztársaság idei himnuszát. Az Easy As One Two Three című dal a zenekar készülő új lemezére is felkerül, de már itt hallható: https://www.youtube.com/watch?v=HoFi8Ss1cIw

Évről-évre más, a hazai zenei élvonal egy-egy kedvenc csapata adja a Sziget Fesztiválköztársaság hinnuszát. Bizonyára sokan emlékeznek, hogy tavaly az Ivan and the Parazol Together, előtte való évben pedig a Punnany Massif Szabadon című szerzeményét tűzte zászlajára a Sziget.


„A Szabadság Szigetének korábbi himnuszai is a rendezvény alapértékeivel csengtek egybe, az új szám is mind hangulatában, mind szövegében illeszkedik ebbe a sorba, és visszaadja a Sziget egyedi életérzését, a felhőtlen, szabad együttlét örömét”- mondja az alapító, Gerendai Károly.


Sena, a Maffia frontasszonya szerint az idei himnusz arról szól, hogy szabadjára kell engedni a dolgokat, az érzelmeket, a gondolatokat, és a zenével fel tudjuk magunkat szabadítani. “A dal szövegében arra utalunk, hogy bármilyen életérzés az, legyen jó vagy rossz, azzal hogy kimondod, szabadjára engeded, s ezzel te is felszabadulsz” – mondja Sena.