Hogyan szerezzen egy startup befektetőt?

forrás: Prím Online, 2015. március 24. 10:21

Még várja a startupok jelentkezését a Seed Star Battle, melynek célja, hogy nemzetközi juttatási csomaggal segítse az innovatív magyar vállalkozókat.

Két évnél nem régebbi, magyar tulajdonban lévő, kezdő vállalkozások, valamint a céggel még nem rendelkező ötletgazdák is pályázhatnak a versenyre. A jelentkezők közül az előválogatás után április 20-án hirdetik ki a top 10 döntős csapatot, melynek tagjai háromnapos szakmai workshopon vehetnek részt Budapesten.

A döntősök a külföldi befektetők megszólításához, továbbá az ehhez szükséges finanszírozási, jogi és üzleti információkhoz juthatnak hozzá a hazai és nemzetközi szakértők vezetésével zajló felkészítés során. Emellett gyakorlati segítséget kapnak a pitchelés, az üzleti terv készítés, a marketing és a validálás területein is.

További előny, hogy a startupok kapcsolatba léphetnek nemzetközi üzleti és kockázati tőkebefektetőkkel, tapasztalt vállalkozókkal, így az innovátorok nemzetközi hálózatot építhetnek a verseny során. A workshopot követően 2015. április 30-án rendezik a döntőt, amelyen nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatnak a csapatok. A Seed Star Battle fődíjának megnyeréséhez a szakmai zsűri többek között az ötlet eredetiségét, a piacra jutási potenciált, a célcsoport felvevőképességét és az üzleti modell helytállóságát vizsgálja.