Megtámadták a Twitchet, felhasználói adatok estek áldozatul

Czipperer Dia, 2015. március 24. 17:19

Hekkerek behatoltak a Twitch oldalára, és felhasználói adatokhoz fértek hozzá. Mindenkit jelszómódosításra kérnek az üzemeltetők.

A játék streaming szolgáltatás, a Twitch egy rövid üzenetet tett közzé blogján, ahol azt írják, hogy illetéktelen fértek hozzá az oldalhoz, így néhány felhasználói információhoz. Az érintettekkel közvetlenül is felvették a kapcsolatot.

 

Már ki is küldték a levelet azoknak, akik áldozatul esetek. Ebben további információkkal látták el a felhasználókat, akiknek az adatai áldozatul estek. A hekkerek olyan adatokhoz férhettek hozzá, mint az e-mail cím, a felhasználónév, jelszó, születésnap, otthoni lakcím.

 

A levélben először elnézést kértek a felhasználóktól, amiért a Twitch felhasználói adataik illetéktelen kezekbe kerültek. Azt is ki tudták deríteni a fentiek mellett a hekkerek, az adott felhasználó milyen IP-címről jelentkezett be utoljára.

 

Mint írják, a biztonság érdekében a jelszavukat kiiktatták, így arra kérik a felhasználókat, a következő bejelentkezés során adjanak meg új azonosítót, és, ha van rá módjuk, más oldalakon is változtassák meg.

 

Forrás: TheNextWeb.com