Minden iskolában lesz szupergyors internet 2016 végére

forrás: Prím Online, 2015. április 1. 08:22

A jövő év végére minden magyarországi iskolában elérhető lesz a szupergyors internet - mondta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a Networkshop 2015 Országos Informatikai Konferencián Sárospatakon.

A szakpolitikus úgy fogalmazott: az infokommunikációs szektor "ugrásszerű növekedést tud generálni". Mint mondta: ez az ágazat a gazdasági növekedésben, a foglalkoztatottság bővülésében, a vállalkozások versenyképességének fokozásában játszik komoly szerepet, fejlesztése hozzájárul az életminőség javításához, az esélyegyenlőség megteremtéséhez, a tudományos ismeretek és a kulturális javak hozzáférhetőségének kiszélesítéséhez is.
 

Az uniós támogatással megvalósuló Sulinet+ programban idén 350, jövőre további 300 hátrányos helyzetű település iskola jut másodpercenként 100 megabites sávszélességű internet-eléréshez, a program zárásakor pedig csaknem 4200 intézményben lesz ilyen sávszélességű kapcsolat, 2016 végére pedig minden iskolába - tette hozzá Solymár Károly Balázs.
 

Köpeczy-Bócz Tamás, az emberi erőforrások minisztériumának helyettes államtitkára a rendezvényen azt mondta: a kormány célja az, hogy a lehető legegyszerűbb módon mindenki hozzáférhessen az internetes információkhoz.