40 éves a Microsoft

Czipperer Dia, 2015. április 7. 13:26

Nehéz elhinni, hogy immáron 40 éves a Microsoft, pedig igaz. A jeles esemény alkalmából Bill Gates egy levelet küldött a vállalat dolgozóinak, melyben a múltra és a jövőre egyaránt kitért.

Negyven éves születésnapját ünnepli a Microsoft. A vállalatot 1975-ben alapította Bill Gates és Paul Allen. Az alapító levélben emlékezett meg a jeles napról.

 

Paul Allen és Bill Gates


Bill Gates külön levelet írt a vállalat dolgozóinak múlt hét pénteken, melyben többek között Satya Nadellát, a Microsoft jelenlegi vezérigazgatóját is dicséri. Mint írja, az új vezető jobb pozícióba hozta a vállalatot, mint valaha bármikor. Gates a Cortanára, a Skype fordítóra, valamint a Hololensre is kitért, mely szerinte csupán néhány újítás a sok közül, melyek Nadella vezetése alatt születtek.

 

Az egykori vezérigazgató azt is kifejtette, sokkal többet gondol most a Microsoftról, mint korábban. Paul Allennel közösen negyven évvel ezelőtt azt tűzték ki célul, hogy a számítógépet minden otthonban és „asztalon” elérhető tegyék. Ez akkor merész ötletnek tűnt, és sokan nem hittek a sikerben. „Csodálatos belegondolni, mennyit fejlődött a számítástechnika azóta, és mindnyájan büszkék lehetünk a Microsoft szerepére, amelyet ebben a forradalomban játszott.”

 

Hisz abban, hogy a technológia gyorsabban fejlődik a következő tíz évben, mint eddig bármikor. Ma már egy multi-platform világban élünk, és a számítástechnika mindent átható területté válik. Közeledünk ahhoz a ponthoz, ahol a számítógépek és a robotok képesek lesznek látni, mozogni, mely számos új alkalmazás előtt nyitja meg az utat, valamint több lehetőséget nyújt az emberek számára is.

 

Azt is kifejtette, hogy a Microsoft elkötelezett a modern számítástechnika iránt. Az elkövetkezendő években megvan a lehetőség arra, hogy még több embert és szervezetet elérjenek világszerte. A technológia még sok embert előtt elzárt világ a bonyolultsága és az ára miatt is, vagy egyszerűen csak valamilyen okból nem férnek hozzá az emberek.

 

Fontos szerinte, hogy a technológia hatalma mindenki számára elérhető legyen, hogy az emberek kapcsolatba léphessenek egymással. A személyi számítástechnikát mindenhol elérhetővé kell tenni.

 

Gates záró soraiban arról beszélt, hogy sok mindent elértek együtt az első negyven év során, és számtalan vállalkozást és embert segítettek hozzá lehetőségeinek kibontakozásához, azonban a legfontosabb most az, hogy mi a következő lépés.

 

Forrás: Mashable.com; kép: phonearena.com