A régió legígéretesebb startupjai között a Locca!

forrás: Prím Online, 2015. április 11. 10:34

Az elveszett tárgyak, háziállatok és emberek felkutatására specializálódott osztrák Locca! nyerte meg a régió egyik legnagyobb startup versenyét, a CEE Lift Off!-ot. Az SM 2015 konferencia nemzetközi eseményének győztese részt vehet az OXO Labs fél éves akcelerátor programjában.

Az OXO Labs és a Loffice által indított startup versenysorozat első győztese a Locca! lett. Az osztrák cég a világ legkisebb és legokosabb lokáció meghatározó eszköze, amelyet elveszett tárgyak, háziállatok és emberek felkutatására fejlesztettek.
 
Az applikáció segítségével interaktív térképen követhetjük nyomon a keresett személy vagy tárgy helyzetét. Aktiválható led fény, beépített csengő és eszközbe integrált okostelefon segít a keresésben. Az alkalmazás segítségével a felhasználónak többek között biztonsági zónák meghatározására is lehetősége van, amelyet elhagyva azonnali értesítést kap az eltűnt személy/háziállat/tárgy hollétéről.
 
 
A shortlistesek a startup világ merőben eltérő piacait képviselték. Az öt magyar, két osztrák, egy ukrán, egy szlovák és egy szlovén induló vállalkozás között ott volt a Tinder babérjaira törő társkereső app, a Jingle, az érintés nélkül működő kapcsolókat fejlesztő Anigmo, a Handy Smart TV okos távirányító fejlesztése, a Vita Infinita online családtag-felkutatója, valamint a SignAll csapata által készített, a siketek kommunikációját megkönnyítő alkalmazás.
 
A díjátadón Marius Ghenea ismertette a szempontrendszert, amelyek között szerepelt az ötlet újdonságértéke, a versenytársak és a termékeiktől, szolgáltatásaiktól való eltérés bemutatása, az üzleti és marketing terv összegzése, az elérendő piac mérete, nemzeti és nemzetközi szinten.
 
A startup show lebonyolítását a Duelbox interaktív közönségélmény csapata támogatta, amelynek segítségével a nézők is zsűrizhették a startupokat, valamint az Ukrajnából Skype-on bejelentkező versenyző is úgy érezhette, ott volt a helyszínen.
 

A közönségszavazást a SignAll csapata nyerte, akik a Budapesten és Bécsben egyaránt székhellyel rendelkező Oppenheim ügyvédi irodától részesülnek jogi tanácsadásban.
 
A győztes továbbá 15 ezer eurós finanszírozásban is részesül, valamint Budapest leginnovatívabb irodájában, a Lofficeban tölthet el 6 hónapot.