Az Apple betiltja a szelfiket a WWDC-n

Czipperer Dia, 2015. április 15. 15:14

A Cannes-i filmfesztivál után most az Apple mondta ki a halálos ítéletet a szelfikre. A vállalat döntése értelmében nem lehet majd ilyen képeket lőni fejlesztői konferenciáján, a WWDC-n.

Júniusban lesz az Apple fejlesztői konferenciája, a World Wide Developers Conference (WWDC). Bár még addig van egy kis idő, az Apple már most üzent azoknak, akik tervezik, hogy idén ott lesznek az eseményen.

 

Már lehet jegyeket vásárolni a konferenciára 1599 dollárért. Az öt napos eseményen a fő szerep az iOS és a Mac operációs rendszer köré szerveződik. Azonban a regisztráció révén az esemény „policyját” is elfogadják a résztvevők, vagyis a vállalat által meghatározott irányelveket kötelesek betartani.

 

A cupertinói vállalatnak határozott üzenete van a résztvevők számára. Mint elmondták, tilos lesz majd szelfiket lőni, valamint semmilyen hasonló célt szolgáló kamera kiegészítőt nem használhatnak majd, továbbá az e-cigaretta is a tiltott dolgok listáján szerepel.

 

A résztvevők mindemellett pedig hangfelvételeket, profi fényképeket és videókat sem készíthetnek a konferencián.

 

Íme az Apple üzenete angolul:

 

You may not use selfie sticks or similar monopods within Moscone West or Yerba Buena Gardens," the rules say. "Solicitation or selling of items or services is not allowed at WWDC. Any attendee conducting these activities may be removed from WWDC. Smoking (including e-cigarettes) is not permitted anywhere inside Moscone West."


 

Forrás: Mashable.com