Online házasságkötés az Ikeával

Vértes Judit, 2015. április 16. 15:36

Nem, nem az Ikeával köthetünk házasságot, de az Ikea biztosítja számunkra a berendezést álmaink esküvőjéhez. Legyen a helyszín egy sátor a tengerparton, vagy egy erdő, az Ikea segít megrendezni a virtuális esküvőt.

A Wedding Online alapjában véve egy Skype csoport, de a csoport résztvevőit nem az oldal szélén jeleníti meg, hanem egy virtuálisan berendezett szobában. A szerelem szépsége, hogy egyszerű, és most már az esküvő szervezése is. Meghívhatjuk távol élő barátainkat, rokonainkat, anélkül, hogy egy vagyont költenénk, és együtt ünnepelhetjük a boldogító igent egy video link segítségével – írja az Ikea weboldala.

 

A virtuális esküvő helyszíneként négy lehetőség közül választhatunk: strand, sátor, dokk vagy erdő. Ezután kiválaszthatjuk a helyszínhez illő bútorokat az Ikea katalógusából, vagy választhatjuk az oldal által bemutatott berendezést.

 

A Wedding Online használatához egy Facebook fiókra van csupán szükség. Be kell állítani a dátumot, majd elküldhetjük a meghívót ismerőseinknek. A meghívottak egy linket kapnak, mellyel az adott időpontban be tudnak jelentkezni az esküvőt közvetítő chatszobába. Az esemény 6 órán keresztül elérhető.

 

Ahhoz, hogy az esküvő valóban törvényes legyen, néhány szabályt be kell tartani. A házasulandó felek, az anyakönyvvezető és a két tanú valóságosan is egy helyiségben kell legyen a ceremónia ideje alatt. De ha csak a barátaink előtt szeretnénk kimondani egymásnak, hogy összetartozunk, lehetőség van a virtuális esküvőre, anélkül, hogy törvényesen összekötnénk az életünk. S utána az Ikea katalógusából berendezhetjük virtuális életünk.