Magyar útlevelet és drogot is vásárolt egy robot az internet fekete piacán

Vértes Judit, 2015. május 1. 11:41

A robotok sok mindent tudnak csinálni, a tervezéstől a vásárlók üdvözléséig, de úgy tűnik, most már drogot és egyéb illegális dolgokat is vásárolnak. 

Egy svájci alkotó csoport, a Mediengruppe Bitnik litrehozott egy automata online vásárló robotot, hogy feltérképezzék a web sötét oldalát, az úgynevezett dark webet.

 

A robot hetente 100$ értékű Bitcoinnal gazdálkodhatott, melyből véletlenszerű vásárlásokat bonyolított le az Agora nevű piactéren, ahol illegális dolgokat, például drogot is lehet venni. A robot tavaly októbertől idén januárig vásárolgatott tiltott dolgokat, amikor is közbelépett a svájci rendőrség.

 

Januárban a rendőrség lefoglalta a robot által vásárolt tárgyakat, melyek között az Ecstasy tablettákon kívül találtak magyar útlevelet, rejtett kamerás baseball sapkát,, hamisított Diesel farmert, Gyűrűk ura könyvsorozatot is.  A rendőrség meggyőződött róla, hogy a kábítószert biztonságos helyen tartották, senki nem férhetett hozzá, és nem akarták használni vagy kereskedni vele, így a csoport tagjait nem büntették meg.

 

Forrás: Übergizmo.com