Barracuda NG Firewall tűzfal új funkciókkal és frissítésekkel

forrás: Prím Online, 2015. május 5. 08:24

A Barracuda  bejelentette az NG Firewall termékcsalád legújabb változatát, amely számos új funkciót és frissítést tartalmaz a beállítás, az adminisztráció és a felügyelet egyszerűsítése érdekében. A tűzfal önkiszolgáló konfigurálási lehetőséget biztosít a MacOS, Windows és iOS rendszereket használó távoli végfelhasználók számára VPN-kapcsolataik néhány kattintással történő konfigurálásához. Az újgenerációs szoftver emellett lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a SafeSearch és a YouTube for Schools szolgáltatások szabályainak betartatását megjelöljék a tűzfalbeállításokban. A tűzfal megjelenésével egyidejűleg a vállalat piacra dobta az új Barracuda NG Firewall Remote iOS applikációt is, amellyel a rendszergazdák egyszerűen férhetnek hozzá az NG vezérlőpultokhoz iOS eszközeikről.

 

A Barracuda NG Firewall legújabb verziójának kiemelt funkciói:


·    SafeSearch – lehetővé teszi a biztonságos keresés betartatásának engedélyezését, így a keresések során a legszigorúbb házirendek érvényesülnek.


·    YouTube for Schools
– olyan beállítások hozhatók létre, amelyekkel a diákok hozzáférhetnek a YouTube EDU oktatási célú tartalmaihoz, miközben korlátozzák a YouTube nem oktatási célú tartalmainak elérését.


·    Wi-Fi házirend betartatása
– az iparágvezető vezeték nélküli infrastruktúra-megoldások használatával a Wi-Fi hozzáférési pontok integrálhatók a láthatóságnak és a házirendeknek való megfelelőség érdekében.


·    Távelérés-kezelés
– lehetővé teszi a Mac OS X, Windows és iOS eszközök távelérés-felügyeletének konfigurálását egy önkiszolgáló portálon keresztül.

·    Barracuda NG Remote iOS alkalmazás
– egyszerű távoli hozzáférést biztosít a Barracuda NG Firewall tűzfal rendszergazdáinak a szoftver vezérlőpultjaihoz és készülékeihez bárhonnan és bármikor.