Magyar szoftverek segítenek a nepáli újjáépítésben

forrás: Prím Online, 2015. május 5. 15:27

Korszerű tervezőszoftverre is szükség van a földrengés utáni újjáépítésnél.

A Graphisoft franciaországi partnerét kereste meg az Architectes de l’Urgence elnevezésű nemzetközi szervezet, hogy a nepáli földrengést követő újjáépítés során nagy szükségük lenne a rekonstrukciót támogató korszerű tervezőszoftverre. A cég ezért három ArchiCAD ingyenes licenszével támogatja a nepáli tragédiát követő újjáépítést.

A felhő alapú BIM ArchiCAD megoldás képes arra, hogy nagy kiterjedésű, párhuzamos tervezést támogasson cspatmunkában a világ bármely pontján akár az inteneten keresztül is.

A magyar alapítású Graphisoft az épületinformációs modellezés (BIM) első kifejlesztője és az iparág egyik vezető vállalata. A cég központja Budapesten van, 2007 óta a német Nemetschek-csoport tagja. A világ több mint 100 országában jelen lévő vállalat bevételeinek 98 százalékát magyar szellemi termékek exportjával éri el.

Április 25-én, 7,8-as erősségű földmozgás pusztított Nepálban, eddig több mint 6200 emberéletet követelve, egész városokat és falvakat romba döntve, milliókat téve otthontalanná.