Az LG nyeresége az első negyedévben 277 millió dollár volt

Czipperer Dia, 2015. május 6. 16:37

Az LG bejelentette a vállalat első negyedéves eredményeit. A számok egyenletes teljesítményt mutatnak, de a mobilpiacon az LG 2010-es debütálása óta most érték el a legjobb eredményt.

Az LG közzétette első negyedéves pénzügyi eredményeit. Az okostelefonokból származó bevétel 3,27 milliárd dollár volt, ami 5%-os éves növekedést mutat. Az Észak-Amerikában történt eladások száma 66%-kal nőtt, míg hazájában 54%-os volt az emelkedés a tavalyi utolsó negyedév óta. Ez jelentős mértékben köszönhető a G Flex 2 megjelenésének.

 

A következő negyedévre az LG folyamatos növekedést jósol az okostelefon piacon. A tömegtermékek mellett szeretné megerősíteni a pozícióját a prémium kategóriában a G4-gyel.

 

Az LG szórakoztató elektronika üzletága 4,03 milliárd bevételről számolt be, ami az előző évhez képest 5%-os, az előző negyedévhez képest 18%-os visszaesést jelent. Ez a szezonális jellegű termékek és a valutaárfolyam ingadozásának is köszönhető. A háztartási készülékek és a légkondicionáló berendezések üzletága 208 millió dollár profitot termelt, ami 9% növekedés a tavalyi első negyedévhez képest.


A 2013-ban indult LG Jármű Elektronikai Vállalat is közölte az első negyedév eredményeit. A részleg 2,18 millió dollár veszteséggel zárt, de mindenképp szeretné növelni a járműelektronikai és infotainment területén az eladások számát.

 

Forrás: GSMArena.com