Erősödő piaci pozíció, növekvő csapat: bővült az OKI Magyarország

forrás: Prím Online, 2015. május 18. 11:45

Az OKI Europe hazai leányvállalatának sorozatos kimagasló eredményeit követően az OKI magyar szakembert bízott meg a budapesti iroda ügyvezető igazgatói feladataival. Tamás Loránd csapata emellett új értékesítő kollégával is erősödött.

Az OKI Magyarország az elmúlt két pénzügyi évben 40 százalék feletti évenkénti árbevétel-növekedést ért el, megduplázva ezzel 2012-es pénzügyi eredményét. A legfrissebb, 2014-es évre vonatkozó auditált gazdasági mutatók bejelentése ugyan csak június elején várható, az eddigi kiemelkedő teljesítmény egyértelműen megerősítette a vállalat pozícióját úgy a hazai piacon, mint az OKI régióban.

Az OKI ezért az ezt megelőző időszakban regionális vezetőség alá tartozó budapesti iroda élére április 1-jén magyar ügyvezető igazgatót nevezett ki a további növekedés még hatékonyabb támogatása érdekében. Tamás Loránd (41) közel 12 éve segíti az OKI munkáját a közép-kelet-európai régióért felelős pénzügyi vezetőként. Új munkaköre mellett továbbra is betölti a pozíciót, amelynek hatásköre immár az Európán kívüli országokat is magában foglaló keleti régióra is kiterjed (CEE+ER).

„Örömömre szolgál, hogy ügyvezetőként még kiemeltebb figyelmet fordíthatok az OKI Magyarország és a kivételesen eredményes hazai csapat irányítására, tovább erősítve ezzel az OKI jelenlétét a térségben. Céljaink között szerepel 2016-ra további 16 százalékos árbevétel-növekedés elérése, amelyet a menedzselt nyomtatási szolgáltatások mellett a folyamatosan megújuló, versenyképes termékkínálatunkkal és partnereink segítségével kívánunk elérni” – mondta Tamás Loránd.

Az OKI Magyarország a közelmúltban bővítette is csapatát, amelyhez sales managerként csatlakozott Gyombola Zoltán (33). A fiatal szakember a CHS Hungary Kft.-től érkezett, ahol kiemeltügyfél-menedzserként teljes körű munkát végzett a termékbevezetésektől az eladásokig, valamint figyelemmel kísérte az informatikai szektor szereplőinek tevékenységét, illetve a piaci igények alakulását. Az új csapattag a hivatalos OKI viszonteladók dedikált kapcsolattartója. Feladatai közé tartozik a meglévő és potenciális partnerekkel való kapcsolatápolás, értékesítés-ösztönző programok kidolgozása, valamint a partneri hálózat bővítése.