A Telenor jogsértő szerződésmódosításai miatt 250 milliós bírságot kapott

MTI Sajtóadatbank, 2015. május 18. 14:24

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 250 millió forint bírságot szabott ki a Telenor Magyarország Zrt.-re, mivel a szolgáltató jogsértő módon, az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályoktól eltérően, megfelelő jogalap hiányában, egyoldalúan módosította az egyéni előfizetői szerződéseket - közölte a hatóság. A Telenor közölte, nem ért egyet a határozattal és fellebbez ellene.

A NMHH közleménye szerint hatósági ellenőrzés során vizsgálták a Telenor 2014. július 25-i hatállyal végrehajtott egyoldalú szerződésmódosításának jogszerűségét, hogy az megfelel-e az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályokban foglalt rendelkezéseknek.
 

Az ellenőrzés azzal zárult, hogy a Telenor valószínűleg jogsértően járt el, ezért a hatóság általános hatósági felügyeleti eljárást indított, amely május 15-én elmarasztaló határozattal zárult le - áll a közleményben.
 

A bírsággal kapcsolatban a Telenor Magyarország Zrt. közölte, nem ért egyet az NMHH határozatával, fellebbezni fog ellene és hangsúlyozta, hogy a társaság a hatályos törvényeknek és jogszabályoknak megfelelően járt el mind az árváltoztatás-, mind az ügyféltájékoztatás tekintetében.