Magyarországon is elindítja startup programját az SAP

forrás: Prím Online, 2015. május 19. 10:26

 A világ legnagyobb üzleti szoftvervállalata ennek keretében ingyenesen rendelkezésre bocsátja a legmodernebb fejlesztési platformját a hazai startupok számára, hogy azok egyedi alkalmazásokat készíthessenek rajta. A legkiválóbb megoldások esetében az SAP a globális piacra lépésben is segíti az itthoni startupokat.

A program azon induló vállalkozások érdeklődésére számít, amelyek a big datában, azaz a nagy mennyiségű adatokban rejlő lehetőségeket szeretnék kihasználni, erre megoldást építeni. E cégek ötvözhetik saját ötletüket azzal a HANA technológiával, amely szakértők szerint új korszakot hoz a vállalati informatikán túl olyan területeken, mint például az egészségügy, a sport, vagy az értékesítés.

Az SAP nem csupán technológiai hátteret, hanem támogatást egyaránt ad az ígéretes megoldások megszületése érdekében. Mentorok, üzleti tanácsadók segítik a kiemelkedő megoldásokat, bemutatkozási lehetőséget kapnak olyan rendezvényeken, mint pl. a párizsi légishow. A legjobb megoldások esetén a startupok az SAP globális, 300 000 vállalatot jelentő ügyfélbázisához is belépést kaphatnak, számukra is értékesíthetik saját, HANA-alapú megoldásukat, de bármely más felhasználó számára egyaránt megtehetik.

Az SAP Startup Focus program egy ingyenes, budapesti rendezvényen mutatkozik be május 26-án, amelyre még korlátozott számban itt lehet regisztrálni: http://www.eventbrite.com/e/sap-startup-forum-budapest-tickets-16449592173?aff=es2


Az eseményen kerekasztal beszélgetések szintén várják az érdeklődőket olyan témákban, mint a közösségi finanszírozás, vagy miként lehet hatékonyan értékesíteni egy-egy ötletet, terméket. Bemutatkozik egy olyan cseh startup is, mely e technológiával vált szakterülete, a szemantikus elemzés egyik vezetőjévé.

„ A nemzetközi tapasztalatok alapján joggal bízunk abban, hogy több magyarországi startup is e program segítségével lesz sikeres”
–mondta Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, és Manju Bansal, az SAP globális startup programjáért felelős alelnöke.