Idősebbeknek szánt svéd mobiltelefon a magyar piacon

forrás: Prím Online, 2015. május 19. 12:30

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét az idősebb generációnak szánt mobileszközök piacvezető gyártója, a svéd Doro. A hazai piacon a Vodafone kínálatában elérhető Doro PhoneEasy 508 telefon különlegessége, hogy rendkívül egyszerűen kezelhető, és nagyméretű, olvasható feliratokkal ellátott billentyűzetet kapott. Van rajta továbbá egy vészhívógomb, melynek megnyomásával a telefon automatikusan SMS-t küld az erre a célra, előre beállított öt kontaktnak, illetve azonnal tárcsázza is ezeket mindaddig, amíg valamelyikük nem fogadja a hívást.

A magyarországi kínálat szélesítésével és a Vodafone Csoporttal kialakított együttműködés további erősítésével egy időben a vállalat stratégiai megállapodást kötött a HTM Mobile-lal a telefonok forgalmazásának biztosítása érdekében.

 

 

„Ezzel a lépéssel tovább növeli piaci jelenlétét a Doro Közép-európában. Nagyon örülünk annak, hogy e megállapodásnak köszönhetően magyarországi pozíciónkat még jobban megerősíthetjük.” – mondta el François Jacob, a Doro közép- és kelet-európai régiójának igazgatója.

 

Az idősebb generáció tagjait sok esetben a jelenleg széles körben elérhető készülékek nehéz kezelhetősége, illetve a billentyűk és a kijelzőn megjelenő feliratok kis mérete tartja vissza a mobilhasználattól, holott számukra ez mind a családtagokkal és barátokkal való kapcsolattartás érdekében, mind az esetleges vészhelyzetek során különösen fontos lenne. A Doro célja, hogy az idősek igényeinek megfelelő mobiltelefonok kifejlesztésével és gyártásával megszüntesse a különböző generációk közötti technológiai szakadékot. A vállalat ennek érdekében évek óta kiterjedt kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat, amelynek eredményeként készülékei mára világszerte több mint harminc országban érhetőek el, s így a Doro az időseknek szánt mobileszközök piacvezető gyártója.


A gyártó magyarországi kínálatának legújabb tagja, a Doro PhoneEasy 508 egy kifejezetten könnyen kezelhető, jól áttekinthető menürendszerrel rendelkező mobiltelefon. A készülék magas felbontású, jól látható kijelzője, nagyméretű, olvasható feliratokkal ellátott billentyűzete, kontrasztos háttérvilágítása és erőteljes, tisztán hallható hangja egyaránt hozzájárul az idősebbek mobilhasználatának megkönnyítéséhez. A telefonon található vészhívógomb megnyomásával a PhoneEasy 508 automatikusan SMS-t küld az erre a célra, előre beállított öt kontaktnak, illetve azonnal tárcsázza is ezeket mindaddig, amíg valamelyikük nem fogadja a hívást.


A PhoneEasy 508 a Vodafone Magyarország üzleteiben és online értékesítési felületén lesz elérhető.