Új székházba költözik a Magyar Telekom

forrás: Prím Online, 2015. május 20. 10:12

Új székházba költözik a Magyar Telekom, a tervek szerint 2018 második félévében; a felszabaduló ingatlanokat eladják, az idén ebből 6 millió euró bevételt vár a cég.

A cég közleménye szerint a Magyar Telekom kedden átfogó megállapodást írt alá a WING Csoporttal - az ország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjével - a társaság új székházának megépítéséről és hosszú távú bérletéről, illetve legjelentősebb budapesti iroda-ingatlanjainak eladásáról. Az építési munkálatok előreláthatólag 2016 elején kezdődnek meg.   A Magyar Telekom folyamatosan vizsgálja hatékonyságjavítási lehetőségeit, és ennek részeként racionalizálja jelenlegi irodaingatlan portfólióját.
 

A társaság a tranzakció keretében az új irodaházba történő költözést követően értékesíti a WING Csoportnak három legértékesebb, megüresedő budapesti irodaépületét, köztük a jelenlegi, Krisztina körúti székházát. Emellett a vállalat további irodai elhelyezési kapacitásai is felszabadulnak, amelyek optimalizálása után további 5-7 kisebb ingatlant értékesíthet.

 


 

A Telekom összességében mintegy 90 ezer négyzetméter irodaterületet szabadít fel, majd az új székházban közel 55 ezer négyzetméteren helyezi el budapesti irodai szervezeti egységeinek döntő részét.
 

A vállalat a három, fő budapesti irodaépület értékesítése során a tervek szerint 2015-ben 6 millió euró, 2016-ban 9 millió euró, végül 2018-ban 45 millió euró készpénzbevételhez jut. Továbbá az érintett ingatlanok értékesítésével a társaság 2018-ban várhatóan mintegy 4 milliárd forint nyereségre tesz szert.
 

A hatékony munkavégzést támogató, innovatív irodai munkakörnyezeten túlmenően a társaság ingatlanüzemeltetési költségei számottevően csökkenni fognak. A szerződés az előfeltételek teljesítését követően, a tervek szerint 2015 negyedik negyedévében léphet hatályba - olvasható a közleményben.