Év végére 3,2 milliárd internetfelhasználó lehet

Vértes Judit, 2015. május 29. 09:12

A Nemzetközi Telekommunikációs Szövetség (ITU) által kiadott tanulmány szerint 2015 végére 3,2 milliárd ember fogja használni az internetet. Az évente megjelenő elemzés vizsgálja a növekedést és változást az infokommunikációs területén világszerte.

2015-ben tovább nő az interenetezők száma világszerte. Az idei jelentés jelentős fejlődést és növekedést mutat, de még mindig sokat kell tenni a fejlődő országokban. Ezekben a régiókban négy milliárd ember van, aki még nem tud csatlakozni az internethez.

 

Nagyításhoz kattintson a képre

A kutatók állítása szerint több, mint 7 milliárd kapcsolat lesz 2015 végére, ami jelentős növekedés a 2000-ben még 738 millióhoz képest. A 2G hálózat a népesség 95%-hoz eljut, míg a 3G hálózat még csak a 69%-át fedi le a területeknek.

 

Az internethasználat Európában a legmagasabb, 82,1% azoknak a száma, akik otthon is csatlakozni tudnak, ezt követi Amerika, 60%-kal. Az internet sebessége azonban alig nőtt a tavalyi évhez képest.

Nagyításhoz kattintson a képre

Dél-Koreában éri el a legtöbb felhasználó a legnagyobb sebességű internetet, őt követi Franciaország, Írország és Dánia. A lista alján a sebesség tekintetében Zambia, Pakisztán és Senegal áll.

 

A teljes jelentés itt érhető el.

 

Forrás: TheNextWeb.com