Animált GIF-ek segítségével fejezhetjük ki hangulatainkat a Facebookon

Vértes Judit, 2015. június 1. 11:17

Új idők jönnek a közösségi média világában. Érzéseinket már nem csupán kőkorszaki matricákkal és emotikonokkal fejezhetjük ki, hanem animált képekkel színesíthetjük a kommenteket vagy bejegyzéseinket a hírfolyamban.

A Facebook az animált képeket támogató szolgáltatással színesítette a közösségi portált. A médiaóriás szóvivője elmondta, a mozgó képekkel még több érzést és vidámságot oszthatunk meg barátainkkal a Facebookon.

 



Ahhoz, hogy a GIF helyesen jelenjen meg a megosztásban, néhány dologra oda kell figyelni. A legjobb, ha egy olyan oldalon keresgélünk, ahol a képek alatt található egy közvetlen megosztás gomb. Ilyen például a Giphy, ahol rengeteg animált kép közül válogathatunk, melyeket könnyedén megoszthatunk barátainkkal. 

 

 




Ha a kép, amit szeretnénk megosztani, nem rendelkezik ilyen megosztás gombbal, akkor a jobb egér gombbal kattintva a képre, megtudhatjuk annak URL címét, és ezt posztolva automatikusan lejátssza az animációt a Facebook. Ha a megosztás gombbal osztjuk meg a képet, akkor videónak tekinti, és csak akkor indul el az animáció, ha megnyomjuk a lejátszás gombot. Míg az URL cím megosztásával automatikusan elindul az animáció.

 

Itt az idő, hogy még kifejezőbben mutassuk meg barátaink posztja iránti érzéseinket!

 

Forrás: cnet